Csupa bio-t veszel és mindig elolvasod az apróbetűt?
Ennek ellenére előfordult már veled, hogy az összetevők listáját böngészve számodra ismeretlen latin kifejezések garmadájába botlottál, emiatt elbizonytalanodtál, hogy valóban természetes-e a termék, amit vennél?
Egy ausztrál kémiatanár, James Kennedy annak szemléltetésére, hogy alkalomadtán mennyire nem bízunk az ismeretlen összetevőkben (ami normális) és mennyire előítéletesek vagyunk olyasmikkel is, amik egyébként előfordulnak a természetben is, a gyerkőcök és a laikusok okítására gyümölcsök ma ismert összetevőit tüntette fel úgy, mintha élelmiszeripari készítmények lennének. Szerintem nagyon ötletesen.
Íme például az eper összetételének listája:
https://jameskennedymonash.files.wordpress.com/2014/08/ingredients-of-an-all-natural-strawberry-english.jpg
Amint látható, van benne egy csomó E-összetevő, cukor, színezék, stb. A lényeg az, hogy ezek mind természetesen fordulnak elő a gyümölcsben, nem hozzáadott!
Egyetértek vele, hogy mindig meg kell nézni mit eszik/ken az ember lánya magára, de itt is fontos az arany középút. Ne csavarodjunk rá teljesen a kritikára sem, mert rengeteg ijesztő nevű, ám teljesen ártalmatlan, vagy éppen jótékony anyag vesz körül minket 🙂
Nagyon érdekes a többi gyümölcs “kimutatása” is, érdemes megnézni. Kellemes böngészést kívánok!

Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: