Eszterkrém

Szóló szőlő, csinos csipke…

A nemrégiben lezajlott szüret és a hétvégi kirándulásunk során ránk kacsingató vadrózsabokrok juttatták eszembe, hogy két, számomra nagyon kedves alapanyagról, a szőlőmagolajról és a csipkebogyómagolajról írjak.

A közös bennük az, hogy mindkettő hidegen sajtolt, csodálatos hatásuk van a bőrre és mindkettőt magyar gyártótól vásárolom. Jótékony hatásuk miatt sok termékemben elő is fordulnak. Bár nem feltétlenül ilyenkor készülnek, mindig a gyönyörű, színes ősz jut eszembe róluk.

A hidegen sajtolt szőlőmagolaj gazdag bioaktív, antioxidáns anyagokban, bioflavonoidokban, telítetlen zsírsavakban, linolsavban – amely az F-vitamin egyik alkotója – és klorofilban. A bőrt simává és rugalmassá teszi és megelőzi annak korai öregedését, mivel képes a kollagénszöveteket regenerálni és növekedésüket stimulálni. A bőr könnyen és gyorsan felszívja, így különösen jó a száraz bőrállapot javítására és az érett bőr ápolásÖszára. Ez a csodaszer megtalálható többek között az arckrémeimben, így a nagy kedvenc, a Rózsa elixír arckrémben is.

A hidegen sajtolt csipkebogyómag-olaj, vagy másnéven vadrózsa olaj szintén segíti a kollagéntermelést, a sejtmegújulást, így szintén kiváló a száraz bőrállapot kezelésére. Bőrnyugtató, rejuvenáló hatású, segíti a napfény okozta károsodás enyhítését, és a hegesedést. Elősegíti továbbá a sejtanyagcserét, így gyorsítja a sejtregenerálódást. Megtalálható a szemkörnyék-ápoló krémemben és a feszesítő szérumban is.

Használjátok ősszel ezeket a finomságokat, hogy finom puha és hidratált legyen a bőrötök!

Katt ide! És ide!

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!